Flag

Armutlu Tartoletler

12 adet
Orta
200 dk.
Armut püreli, pastacı kremalı lezzetli tartoletler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tartolet kalıbı

Malzemeler

Hamur
2 - 2,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısu
3 yemek kaşığıtoz şeker
2 yemek kaşığıöğütülmüş badem
150 gyumuşak margarin
Dolgu
4 adetsert armut (rendelenmiş)
1 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine şekerli vanilin, su, toz şeker, öğütülmüş badem ve margarini ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile bastırarak kalıpların tabanlarını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğutun ve kalıplarından çıkarın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve servis

Rendelenmiş armut ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.


2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Pastacı kremasının yarısını tartoletlerin içine yayın. Üzerlerine armut püresini yayın. Kalan pastacı kremasını yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve tartoletlerin üzerine şekilli sıkın. Buzdolabında 2 saat bekletip arzuya göre Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.