Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Armutlu Tavukgöğsü

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kırmızı jel renklendirivi ile pişen armutlar üzerinde lezzetli tavukgöğsü ile şık bir sunum yakalayın.

8 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Armutlu Tavukgöğsü

Armut için:

4 adet sert armut
1 çay bardağı toz şeker
1 adet portakal
2 adet kabuk tarçın
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1,5 su bardağı su

Tavukgöğsü:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
25 g margarin

Üzeri için:

1 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı

preparation

Hazırlanışı

1

Armutların hazırlanışı

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesin, çekirdekli kısımlarını çıkarın ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin. Portakalın kabuğunu soyun ve soyduğunuz kabuğu iri parçalara kesip tencereye ekleyin. Kabuk tarçınları iri parçalara kırarak ilave edin. 1,5 su bardağı suyu bir kaseye alın, üzerine kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Armutların üzerine ilave edin ve orta ateşte hafif yumuşayıncaya kadar arada çevirerek 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alın ve tencerenin içinde soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince armutları tencereden alın, oyulmuş kısımları üste gelecek şekilde bir tabağa sıralayın ve buzdolabında bekletin.

2

Tavukgöğsünün hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye koyup üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve servis

Soğuyan tavukgöğsünü bir çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Tavukgöğsünü krema sıkma torbasına doldurun ve armutların üzerine şekilli olarak sıkın. Buzdolabında 2 saat bekletip üzerlerine öğütülmüş Antep fıstığı serperek servis yapın.