Flag

Armutlu Tavukgöğsü

8 adet
Orta
80 dk.
Kırmızı jel renklendirivi ile pişen armutlar üzerinde lezzetli tavukgöğsü ile şık bir sunum yakalayın.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Armut için
4 adetsert armut
1 çay bardağıtoz şeker
1 adetportakal
2 adetkabuk tarçın
1 tüpDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1,5 su bardağısu
Tavukgöğsü
1 poşetDr. Oetker Tavukgöğsü
1 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
25 gmargarin
Üzeri için
1 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Tavukgöğsü
1

Armutların hazırlanışı

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesin, çekirdekli kısımlarını çıkarın ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin. Portakalın kabuğunu soyun ve soyduğunuz kabuğu iri parçalara kesip tencereye ekleyin. Kabuk tarçınları iri parçalara kırarak ilave edin. 1,5 su bardağı suyu bir kaseye alın, üzerine kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Armutların üzerine ilave edin ve orta ateşte hafif yumuşayıncaya kadar arada çevirerek 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alın ve tencerenin içinde soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince armutları tencereden alın, oyulmuş kısımları üste gelecek şekilde bir tabağa sıralayın ve buzdolabında bekletin.

2

Tavukgöğsünün hazırlanışı

Süt ve kremayı bir tencereye koyup üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve servis

Soğuyan tavukgöğsünü bir çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Tavukgöğsünü krema sıkma torbasına doldurun ve armutların üzerine şekilli olarak sıkın. Buzdolabında 2 saat bekletip üzerlerine öğütülmüş Antep fıstığı serperek servis yapın.