Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Arpacık Soğanlı Pizza

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pizzada farklı bir seçenek..

yaklaşık 12 dilim

biraz zaman alır 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Arpacık Soğanlı Pizza

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1 - 1 ½ çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

1 çay bardağı su

Üzeri için:

25 - 26 adet arpacık soğan
10 adet kiraz domates
6 adet siyah zeytin
6 adet yeşil zeytin
100 g beyaz peynir
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 - 2 yemek kaşığı tane karabiber

Süslemek için:

5 - 6 dal taze reyhan

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Üst malzemenin hazırlanışı

Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve her birini ikiye kesin. Domatesleri ikiye kesin.Zeytinleri dilimleyin. Beyaz peyniri küçük küpler şeklinde doğrayıp bir tabağa alın, üzerine nane ile pul biberi ekleyip karıştırın.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 190 °C

Alt-üst pişirme: 200 °C

2

Hamur ve sosun hazırlanışı

Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun.

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

Hamuru tepsiye yayın ve üzerine domates sosunu kenarında 0,5 cm boşluk kalacak şekilde sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini sosun üzerine, her tarafa eşit gelecek şekilde yayın.

Soğanların kesilmiş tarafları aşağı gelecek şekilde hamurun üzerine aralıklı olarak sıralayın.Domatesleri de kesilmiş tarafları yukarı gelecek şeklide soğanların arasına sıralayın. Tane karabiberleri üzerine serpin ve fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

3

Fırından çıkarmadan 5 dakika önce pizzanın üzerine beyaz peynir ve zeytin dilimlerini yayın ve pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra taze reyhan yaprakları ile süsleyin. 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Arpacık Soğanlı Pizza

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın