Flag

Arpacık Soğanlı Pizza

Yaklaşık 12 dilim
Zor
100 dk.
Pizzada farklı bir seçenek arayanlar için..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pizza Un
1 - 1,5 çay bardağısu
1 yemek kaşığısıvı yağ
Sos için
1 çay bardağısu
Üzeri için
25 - 26 adetarpacık soğan
10 adetkiraz domates
6 adetsiyah zeytin
6 adetyeşil zeytin
100 gbeyaz peynir
2 tatlı kaşığıkuru nane
2 tatlı kaşığıpul biber
1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri
1 - 2 yemek kaşığıtane karabiber
Süslemek için
5 - 6 daltaze reyhan

Ürünü incele

1

Üst malzemenin hazırlanışı

Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve her birini ikiye kesin. Domatesleri ikiye kesin.Zeytinleri dilimleyin. Beyaz peyniri küçük küpler şeklinde doğrayıp bir tabağa alın, üzerine nane ile pul biberi ekleyip karıştırın.


Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamur ve sosun hazırlanışı

Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun.


Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.


Hamuru tepsiye yayın ve üzerine domates sosunu kenarında 0,5 cm boşluk kalacak şekilde sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini sosun üzerine, her tarafa eşit gelecek şekilde yayın.


Soğanların kesilmiş tarafları aşağı gelecek şekilde hamurun üzerine aralıklı olarak sıralayın.Domatesleri de kesilmiş tarafları yukarı gelecek şeklide soğanların arasına sıralayın. Tane karabiberleri üzerine serpin ve fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

3

Fırından çıkarmadan 5 dakika önce pizzanın üzerine beyaz peynir ve zeytin dilimlerini yayın ve pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra taze reyhan yaprakları ile süsleyin. 5 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.