Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Aşk Çemberi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Aşk çemberi kalpleri ısıtacak...

yaklaşık 4 - 5 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Aşk Çemberi

Hamur:

1 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
1 çay bardağı sıcak su
100 g yumuşak margarin
0,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
40 g bitter çikolata (ufalanmış)

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

9 cm çapında ve 5 cm yüksekliğindeki 4-5 adet ısıya dayanıklı kalıbı yağlayın.. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Kahveyi sıcak su ile karıştırın ve soğutun.

Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve hazırladığınız kahveyi ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ufalanmış çikolata ile birlikte karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar çırpın.

Hamuru kalıplara eşit olarak paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 Dakika

Fırından alıp 15 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Pişirme kağıdından 20 cm uzunluğunda ve 5 cm genişliğinde 4-5 adet dikdörtgen kesin.

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve bir kaseye boşaltın. 2 dakika bekletin ve daha sonra tatlı kaşığı ile alıp kestiğiniz kağıtların üzerlerine yayın. 2-3 dakika bekletip keklerin etrafına sararak yapıştırın. Oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletip kağıtlarını yavaşça çıkartın.

Pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.