Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Aşkın Tadı

Çikolata sevenler bu lezzete bayılacak..

yaklaşık 2 - 4 kişilik

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Aşkın Tadı

Hamur:

140 g bitter çikolata
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yumurta (orta boy)
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
75 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

2 adet 10 cm çapında ve 4-5 cm yüksekliğinde kalp pişirme kalıbı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kaplarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve kakaoyu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyin. Eritilmiş tereyağını azar azar ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin. Tamamını ekledikten sonra 1 dakika daha çırpın. Erittiğiniz çikolatayı da aynı şekilde düşük devirde çırparak azar azar ekleyin. Yüksek devirde çırpmaya devam ederek hazırladığınız kakaolu unu iki seferde ekleyin. Çikolata parçalarını ilave edin ve spatula yardımı ile iyice karıştırın. Hamuru bekletmeden kalıplara eşit olarak paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 10 - 15 Dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.