Flag

Avokadolu Yumurtalı Bazlama

5 adet
Orta
120 dk.
Az malzemeli kolayca hazırlanan bu bazlama tarifi üzerinde avokado püresi ve yumurta ile tam kahvaltılık.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtuz
2 yemek kaşığısıvı yağ
1,5 su bardağıılık süt
Sürmek için
0,5 çay bardağısıvı yağ
Üzeri için
2 adetavokado
2 - 3 tutamkarabiber
3 tutamtuz
2 yemek kaşığılimon suyu
1 yemek kaşığızeytinyağı
5yumurta
1 yemek kaşığıtereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, sıvı yağ ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Hamuru kısa bir süre yoğurun ve 5 eşit parçaya bölün. Hamurlardan birini tezgahın üzerine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ gezdirin ve eliniz ile bastırarak 20 cm çapında açın. Hamuru rulo şeklinde sarın. Bu ruloyu kendi etrafında çevirerek dolayıp çörek şekline getirin. Eliniz ile üzerine hafifçe bastırarak biraz inceltin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yağlanmış tavayı orta ateşte ısıtıp açtığınız hamuru koyun. Arkalı önlü pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirdiğiniz bazlamayı servis tabağına alıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürün. Kalan hamurları da aynı şekilde pişirin.

3

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Avokadoları soyup püre haline getirin. Üzerine karabiber, tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Bazlamaları tek tek servis tabaklarına alıp üzerlerine avokado karışımını yayın. Tavaya bir miktar tereyağı koyup ısıtın. Üzerine yumurtanın sarısını dağıtmadan kırıp pişirin. Spatula ile dikkatlice alıp bazlamanın üzerindeki avokado püresinin üzerine yerleştirin. Diğer yumurtaları da aynı şekilde hazırlayıp ılık olarak servis yapın.