Flag

Ayıcık Pastası

12 kişilik
Zor
320 dk.
Arasına kakaolu puding sürülen pasta çocukların çok ilgisini çekiyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Ayıcık şeklinde kalıp (24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
1 çay bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
Krokan
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıiri kırılmış fındık
Islatmak için
0,5 su bardağısüt
1 yemek kaşığıtoz şeker
Üzeri için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağıportakal suyu (buzdolabında soğutulmuş)
40 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Ayıcık şeklindeki kalıbı yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 40 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kenarlarını spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve krokanın hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın. Puding poşetini ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.  


Şekeri geniş bir tencereye alın, kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda fındıkları ekleyin, karıştırıp ocaktan alın. Pişirme kağıdı üzerine yayın, soğutup elinizle kırarak ufalayın.


Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Süt ve şekeri karıştırıp pandispanyaları ıslatın. İlk katını servis tabağına alın. Üzerine pudingi yayın ve krokanı serpin. Üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın.

4

Kaplama ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız krema ile pastayı kaplayın.


Krem şantiyi soğuk portakal suyu ile 3-4 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve pastayı ayıcık şeklinde süsleyin.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve süslemeyi tamamlayın.


Buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.