Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ayranlı Mısır Ekmeği

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ayran ilave ederek hazırlanan mısır unu ekmeği.

Yaklaşık 10 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ayranlı Mısır Ekmeği

Hamur:

2,5 su bardağı mısır unu
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ayran
1 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı toz şeker

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Ekmeğin hazırlanışı ve pişirme

Mısır unu ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Yumurta, sıvı yağ, ayran, tuz ve toz şekeri ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Mısır unu karışımını ilave edip iyice karıştırın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Ekmeği fırından çıkarıp 20 dakika sonra dilimleyin. Ilık veya soğuduktan sonra arzuya göre tereyağı ile servis yapın.