Flag

Ayvalı Merengli Tart

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
80 dk.
Bademli ayvalı dolgu ile hazırlanan merengli tart.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
100 gtereyağı
2yumurta sarısı
0,5 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 yemek kaşığısüt
Dolgu
2 adetayva (orta boy)
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısu
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Mereng
2yumurta akı
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
0,5 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığılimon suyu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, yumurta sarısı, şekerli vanilin toz şeker ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Hamuru kalıbın tabanını kaplayacak ve kenarlarında 1 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Hamuru çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdekli kısımlarını ayıklayıp iri küpler şeklinde kesin. Tencereye alın, üzerine toz şeker ve suyu ilave edip orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Üzerine badem kırığını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptaki tart tabanının üzerine yayın.

4

Merengin hazırlanışı

Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta aklarını cam bir kaba alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Şekerli vanilin ve limon suyunu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Tartın üzerine yayın. Kaşığın tersi ile çukurlar oluşturarak şekillendirin. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam kapatmadan mereng hafif pembeleşinceye kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.


Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.