Flag

Ayvalı Sepet

Yaklaşık 6 dilim
Orta
30 dk.
Pastacı kreması ve ayva dilimleri dolgulu tereyağlı tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
125 gsoğuk tereyağı
1yumurta
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısu
2,5 - 3 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu
2 adetayva (orta boy)
3 adetkaranfil
2 adetkabuk tarçın
2 çay bardağısu
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
0,5 çay bardağıfile badem
1 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin, su, un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 20-25 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Ayvaların kabuklarını soyun, elma dilimi şeklinde kesin ve tencereye alın. Üzerine karanfil, kabuk tarçın, su ve toz şekeri ilave edin. Orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süre sonunda ayva dilimlerini bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. 

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru buzdolabından alın ve tezgah üzerinde kısa bir süre yoğurun. Pişirme kağıdının üzerinde merdane ile 14x30 cm boyutlarında oval açın. 


Pastacı kremasını soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Hamurun orta kısmına uzunlamasına 5 cm genişliğinde yayın. Üzerine soğuyan ayva dilimlerini sıralayın. İki kenarda kalan hamurları 1,5 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin ve bu şeritleri balıksırtı olacak şekilde ayvaların üzerinde birleştirin. Üzerine yaprak bademleri sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.