Ayvalı Sepet

(0)
4 34 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pastacı kreması ve ayva dilimleri dolgulu tereyağlı tarif.

Yaklaşık 6 dilim

pratik 30 dakika Vejetaryen

Malzemeler

Malzemeler

* Ayvalı Sepet

Hamur:

125 g soğuk tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su
2,5 - 3 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

2 adet ayva (orta boy)
3 adet karanfil
2 adet kabuk tarçın
2 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

0,5 çay bardağı yaprak badem
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, yumurta, pudra şekeri, şekerli vanilin, su, un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 20-25 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Ayvaların kabuklarını soyun, elma dilimi şeklinde kesin ve tencereye alın. Üzerine karanfil, kabuk tarçın, su ve toz şekeri ilave edin. Orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süre sonunda ayva dilimlerini bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. 

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda hamuru buzdolabından alın ve tezgah üzerinde kısa bir süre yoğurun. Pişirme kağıdının üzerinde merdane ile 14x30 cm boyutlarında oval açın. 


Pastacı kremasını soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Hamurun orta kısmına uzunlamasına 5 cm genişliğinde yayın. Üzerine soğuyan ayva dilimlerini sıralayın. İki kenarda kalan hamurları 1,5 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin ve bu şeritleri balıksırtı olacak şekilde ayvaların üzerinde birleştirin. Üzerine yaprak bademleri sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.