Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Babama

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Arasında ve üzerinde doldurulmuş profiterol topları, ananas ve badem olan ve özel günlerde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir pasta.

Yaklaşık 12 dilim

biraz zaman alır 100 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Babama

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Profiterol:

1 paket Dr. Oetker Profiterol
2 yumurta (orta boy)
4 - 5 yemek kaşığı su
2 - 3 yemek kaşığı süt
4 - 5 yemek kaşığı sıvı yağ

Çikolatalı Sos:

2,5 su bardağı süt

Krema:

2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
400 g küp şeklinde doğranmış konserve ananas
1 su bardağı kabuksuz badem (ikiye bölünmüş)

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Profiterolün hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Profiterol paketinden çıkan un karışımını çırpma kabına boşaltın. Üzerine yumurta, su, süt ve sıvı yağı ilave edip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Hamurdan bir çay kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp başka bir kaşık ile sıyırarak pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

4

Sosun hazırlanışı

Tencereye 2,5 su bardağı sütü boşaltın. Üzerine paketten çıkan çikolatalı sosu ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

5

Kremanın hazırlanışı

2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine paketten çıkan profiterol krema karışımını ekleyip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Profiterol toplarının yarısını enine ikiye bölerek içlerindeki boşluğa krema doldurun ve kapatın.

6

Pastanın hazırlanışı ve servis

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

Pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız pasta kremasından bir miktar sürün. Üzerine doldurduğunuz profiterol toplarını sıralayın. Aralara doğranmış ananas ve badem sıralayın. Üzerine tekrar pasta kreması sürün ve ikinci kat pandispanyayı kapatın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

7

Servis

Servisten önce kalan profiterol toplarını krema ile doldurun ve pastanın üzerine sıralayın. Üzerine çikolatalı sosu dökün, ananas ve badem ile süsleyip dilimleyin.

Bu tarifte Dr. Oetker Sanal Mağaza'da satılan Comfort Serisi, Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp (26 cm) kullanılmıştır.