Flag

Badem Dolgulu Kesmeler

Yaklaşık 25 adet
Orta
70 dk.
Marzipan benzeri dolgu ile hazırlanan, kesme kurabiye tekniğine uygun, badem ezmesi lezzetinde kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Kakaolu hamur
5,5 çay bardağıun
2 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
125 gmargarin
0,5 çay bardağıbal
1limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığısu
Bademli hamur
1,5 su bardağıun
2 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 gmargarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağıöğütülmüş badem
3 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Kakaolu hamur

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, bal, limon kabuğu rendesi ve suyu ilave edip iyice yoğurun.


Bademli hamur

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine margarin, şekerli vanilin, pudra şekeri, öğütülmüş badem ve sütü ilave edip iyice yoğurun

2

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

3

Şekillendirme ve pişirme

Her iki hamuru da 3'er eşit parçaya bölün. Bir parça kahverengi hamuru dikdörtgen açın. Bademli hamurun bir parçasını rulo şeklinde uzatıp bu hamurun üzerine koyun. Rulo şeklinde sararak bademli hamurun kahverengi hamurun içinde kalmasını sağlayın. Bıçak yardımı ile 2 cm genişliğinde dilimleyin.


Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.