Flag

Badem Sütü

Yaklaşık 500 mililitre
Orta
30 dk.
Hayvansal süte alternatif olarak kullanabileceğiniz vegan badem sütünün hazırlanış tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Kabuklu olduğu için mutfak bezinden geçirilerek süzülmelidir. Daha kıvamlı bir süt elde etmek için öğütme aşamasında eklenen su miktarını azaltabilirsiniz. İçerisine aroma ilave edebilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
En fazla 2 gün buzdolabında bekleyebilir. Çabuk tüketilmesi gerekir. 1-2 damla limon suyu ekleyerek taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
Bu tarife özel ipuçları
Badem unu elde etmek için hazırladığınız badem sütünün posasını fırın tepsisine yayın, 150°C'de yaklaşık 30 dakika süre ile arada karıştırarak tamamen kuruyuncaya kadar bekletin.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
2 su bardağıçiğ badem
4 su bardağısu
1,5 litresu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Bademleri derin bir kaseye alın. Üzerine 4 su bardağı suyu ilave edin ve yaklaşık 8 saat buzdolabında bekletin.

2

Karıştırma ve süzme

Picture - badem sutu asama 1
Picture - badem sutu asama 2
Picture - badem sutu asama 3

Süre sonunda suyunu süzün ve bademleri mutfak robotuna alın. Üzerine 1,5 litre suyu ekleyin ve beyaz renk elde edinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika öğütün. Seyrek dokulu bir mutfak bezini bir kabın üzerine serin. Hazırladığınız karışımı bezin içinde kalacak şekilde dökün. Bezin uçlarını birleştirip burarak ve eliniz ile sıkarak bademlerin sütünü süzün. Badem sütünü hemen kullanabilirsiniz veya kapalı ve tercihen cam bir kaba alıp buzdolabında en fazla 2 gün bekletebilirsiniz. 

Bu tarife özel ipuçları

  • Kabuklu olduğu için mutfak bezinden geçirilerek süzülmelidir. Daha kıvamlı bir süt elde etmek için öğütme aşamasında eklenen su miktarını azaltabilirsiniz. İçerisine aroma ilave edebilirsiniz.
  • En fazla 2 gün buzdolabında bekleyebilir. Çabuk tüketilmesi gerekir. 1-2 damla limon suyu ekleyerek taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Badem unu elde etmek için hazırladığınız badem sütünün posasını fırın tepsisine yayın, 150°C'de yaklaşık 30 dakika süre ile arada karıştırarak tamamen kuruyuncaya kadar bekletin.