Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bademli Ahududulu Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ahududu ve bademin uyumunu sevenler için.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Ahududulu Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Dolgu:

450 g dondurulmuş ahududu
2 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
1 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı çiğ badem

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön Hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika

Fırından alın, kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ahududuların 1 su bardağını üst süsleme için ayırın. Kalan ahududuları tencereye alın, toz şeker ve suyu ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağın kısın. Limon kabuğu rendesini ilave edin ve meyveler püre haline gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 20-25 dakika bekletin. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip kabuklarını soyun ve soğuk suda bekletin.

4

Şekillendirme ve kaplama

Bademleri uzunlamasına dörde kesin ve üzeri için yarım su bardağı kadarını ayırın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız ahududulu dolgunun yarısını yayın. Bademlerin yarısını üzerine serpin. İkinci kat pandispanyayı koyun, kalan dolgu ve bademleri yayın. Son kat pandispanyayı ters çevirerek üzerine kapatın.

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Kaşığın tersi ile hafif bastırarak yüzeyde şekiller oluşturun. Ayırdığınız badem ve ahududular ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.