Flag

Bademli Çilekli Turta

Yaklaşık 12 - 14 kişilik
Orta
100 dk.
Öğütülmüş badem ile hazırlanan turta tabanı üzerinde çilek marmeladı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)

Malzemeler

Malzemeler
125 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 adetyumurta akı
0.5yumurta sarısı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
1 tutamtuz
2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağıince öğütülmüş kabuksuz badem
İç malzeme
1 çay bardağıçilek marmeladı
Üzeri için
0.5yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta akı, yarım yumurta sarısı, şekerli vanilin, tarçın ve tuzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp birlikte ayrı bir kaba eleyin, üzerine öğütülmüş bademi ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı diğer yumurtalı karışıma iki seferde ekleyerek mikserin hamur karıştırıcı uçları ile toplam 2 dakika çırpın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalan hamuru kalıbın tabanına bastırarak yayın. Üzerine, kenarlarda 1 cm boşluk bırakarak çilek marmeladını yayın. Ayırdığınız hamuru hafif unlanmış tezgahta 2-3 mm kalınlığında açın. 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri çilek marmeladının üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Yarım yumurta sarısı ile sütü karıştırıp hamurların üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.