Flag

Bademli Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
140 dk.
İkram sofralarınıza lezzet katacak tereyağlı bademli kek tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Bademli karışım
1 çay bardağıun
3 - 4 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıiri kırılmış badem
50 gtereyağı
Hamur
50 gtereyağı
4yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
1,5 su bardağıun
3 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıiri kırılmış badem
Üzeri için
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Bademli karışım

Unu eleyip toz şeker, şekerli vanilin ve bademlerle karıştırın. Tereyağını eritip ocaktan alın, bademli karışımı ilave edin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

3

Hamurun hazırlanışı

Hamuru hazırlamak için 50 g tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta yumurtaları 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp birlikte eleyin. Karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. En son erimiş tereyağı ve bademleri ekleyip 1 dakika çırpın, kalıba yayın ve üzerini düzeltin. Üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz bademli karışımı yayın ve fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkartıp soğutun. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.