Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bademli Parfe

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vanilyalı puding ile hazırlanan kuru kayısılı, bademli, çikolatalı parfe.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Parfe

Malzemeler:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
10 adet finger bisküvi (iri kırılmış)
3 - 4 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı iri kırılmış badem
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Kalıp:

Ayarlanabilir dikdörtgen kek kalıbı (20-35 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın.

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiye pudingi ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine bisküvi, kayısı, badem ve çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile iyice karıştırın.

Kalıbı 28 cm boyutuna ayarlayın ve iç kısmını streç film ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıba döküp üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının derin dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

Tatlıyı kalıptan ve streç filmden çıkarın. Dilimleyip bekletmeden böğürtlenli sos ve kayısı ile süsleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.