Flag

Bademli Parfe

Yaklaşık 12 dilim
Orta
320 dk.
Vanilyalı puding ile hazırlanan kuru kayısılı, bademli, çikolatalı parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Ayarlanabilir dikdörtgen kek kalıbı (20-35 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
10 adetfinger bisküvi (iri kırılmış)
3 - 4 adetküp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağıiri kırılmış badem
2 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
2 - 3 adetküp şeklinde doğranmış kuru kayısı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları

Hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın.


1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiye pudingi ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine bisküvi, kayısı, badem ve çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile iyice karıştırın.


Kalıbı 28 cm boyutuna ayarlayın ve iç kısmını streç film ile kaplayın. Hazırladığınız karışımı kalıba döküp üzerini düzeltin. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının derin dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.


Tatlıyı kalıptan ve streç filmden çıkarın. Dilimleyip bekletmeden böğürtlenli sos ve kayısı ile süsleyerek servis yapın.