Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bademli Pembe Kek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Badem dolgulu kek.

yaklaşık 10 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Pembe Kek

Hamur:

100 g tereyağı
1 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 ½ çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

½ çay bardağı süt
35 - 40 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
½ çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su
50 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Kelebek

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edin. Mikserin düşük devrinde yaklaşık 1-2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı ters çevirerek keki kalıptan çıkarın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Yarım çay bardağı sütü bir kaseye alın. Üzerine jel renklendiriciyi ekleyip karıştırın. Pudra şekeri ve öğütülmüş bademi ilave edip iyice karıştırın.

4

Şekillendirme

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin ve alt katı servis tabağına alın. Bir tatlı kaşığı yardımı ile ortadan 1 cm derinliğinde oyarak boşluk oluşturun. Bu boşluğa hazırladığınız bademli karışımı doldurun. İkinci kat keki üzerine kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı ve süsleme

Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alıp iyice karıştırın. Üzerine 2 çay bardağı su ve jel renklendiriciyi ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 3-4 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile kekin üzerine dökerek yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Pasta süslerini serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Bademli Pembe Kek

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın