Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bademli Şeftali Reçeli

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kavrulmuş badem ile servis edilen şeftali reçeli.

Yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bademli Şeftali Reçeli

Malzemeler:

1 kg şeftali (küp şeklinde doğranmış)
1 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
1 su bardağı badem-bütün

preparation

Hazırlanışı

1

Reçelin hazırlanışı

Şeftalileri bir tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı şeftalilerin üzerine dökün, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.

Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun, kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Tanelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

2

Servis

Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletin. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. Yağsız tavaya alın ve orta ateşte karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Servis sırasında şeftali reçeline hazırladığınız bademlerden ekleyip karıştırın.