Flag

Bahar Çemberi

Yaklaşık 10 dilim
Orta
160 dk.
Bitter Çikolatalı Puding dolgulu çikolata kaplı kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Profi Serisi Alman Pastası Kalıbı 26 cm

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
3yumurta
1 tutamtuz
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağısüt
100 goda sıcaklığında tereyağı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağısüt
Islatmak için
1 su bardağısüt
Kaplama
0,5 su bardağıkrema (%35 yağlı)
150 gbitter çikolata
Süslemek için
Renkli şekerlemeler
1 poşetDr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, tuz ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve tereyağını ilave edip 1 dakika çırpın. Un karışımını azar azar ilave ederek mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme

Soğuyan pudingi düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Keki enlemesine ikiye kesin, alt katı servis tabağına alın ve yarım su bardağı süt ile ıslatın. Pudingi kekin kenarlarından taşmayacak şekilde üzerine sıkın. İkinci kat keki üzerine kapatın ve kalan süt ile ıslatın.

5

Süsleme ve servis

Kremayı kısık ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında ocaktan alın. Bekletmeden bitter çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde kekin üzerini kaplayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini renkli şekerlemeler ve pasta süsü ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.