Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bahar Çemberi

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bitter Çikolatalı Puding dolgulu çikolata kaplı kek.

yaklaşık 10 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bahar Çemberi

Hamur:

1 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 yumurta (orta boy)
1 tutam tuz
1 ½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı süt
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağı süt

Islatmak için:

1 su bardağı süt

Kaplama:

½ su bardağı krema
150 g bitter çikolata

Süslemek için:

Renkli şekerlemeler
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, tuz ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın, mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve tereyağını ilave edip 1 dakika çırpın. Un karışımını azar azar ilave ederek mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü tencereye alın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme

Soğuyan pudingi düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Keki enlemesine ikiye kesin, alt katı servis tabağına alın ve yarım su bardağı süt ile ıslatın. Pudingi kekin kenarlarından taşmayacak şekilde üzerine sıkın. İkinci kat keki üzerine kapatın ve kalan süt ile ıslatın.

5

Süsleme ve servis

Kremayı kısık ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında ocaktan alın. Bekletmeden bitter çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde kekin üzerini kaplayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerini renkli şekerlemeler ve pasta süsü ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Bahar Çemberi

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın