Flag

Baharatlı Salep

Yaklaşık 1 kişilik
Kolay
20 dk.
Baharat ve kavrulmuş badem ile hazırlanan salep tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 yemek kaşığıöğütülmüş badem
1 poşetDr. Oetker Ekspres Salep
1,5 çay bardağısüt
1 tutammuskat rendesi
1 tutamzencefil rendesi
1 tutamtoz tarçın
1 tutamöğütülmüş karanfil

Ürünü incele

Ön hazırlık

Öğütülmüş bademleri yağsız tavada ve kısık ateşte karıştırarak hafif kavurun.


Salebin hazırlanışı

Bir fincanın içine salep poşetini boşaltın. Üzerine kaynatılmış sütü ekleyip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Muskat, zencefil, tarçın ve karanfil ekleyip karıştırın. Toplam baharat miktarı yarım çay kaşığı olacak. Üzerine bademi serpin ve bekletmeden servis yapın.