Flag

Bal Bademli Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
100 dk.
Tereyağlı, çikolatalı bademli kek.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)

Malzemeler

Hamur
100 gtereyağı
80 gbitter çikolata
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağıesmer şeker
2yumurta
2 yemek kaşığıbal
1portakal kabuğu rendesi
0,5 çay kaşığıtoz zencefil
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağıöğütülmüş badem
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için
15 - 16 adetkabuksuz badem
2 - 3 yemek kaşığıiri kırılmış kabuksuz badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen derece ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Çırpma kabına alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Erittiğiniz çikolatanın üzerine esmer şeker, yumurta ve balı ilave edip mikser ile 2 dakika çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Üzerine portakal kabuğu rendesi, zencefil, şekerli vanilin, öğütülmüş badem ve iri kırılmış bademleri ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Soğuyan keki kareler şeklinde dilimleyin. Bütün bademleri ortadan ikiye bölün ve kek dilimlerinin bir kısmının üzerine sıralayın. Kalan kek dilimlerinin üzerine yıldız kurabiye kalıbı koyup içine badem kırığı serpin ve kalıbı yavaşça kaldırın.