Flag

Bal Kabaklı Kalp Pasta

Yaklaşık 8 dilim
Orta
350 dk.
Bal kabağı dolgulu, ceviz krokanlı pasta tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm)

Malzemeler

Hamur
1 çay bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
2yumurta
2 yemek kaşığıtoz şeker
1portakal kabuğu rendesi
Dolgu
1 kgbal kabağı
1 su bardağıtoz şeker
1 adetkabuk tarçın
6 - 7 adetkaranfil
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
2 su bardağısüt
80 gmargarin
Süslemek için
0,5 çay bardağıtoz şeker
4 - 5 adetyarım ceviz
1 - 2 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Kalıbın boyutunda pişirme kağıdı kesin ve tabanına serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarıp enlemesine ortadan ikiye kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Bal kabağını iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alın. Kabağın çeşidine göre ihtiyaç olursa yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğutun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker, kabuk tarçın ve karanfili ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içindeki kabuk tarçın ve karanfilleri çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.


2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ekleyip 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz pastacı kremasını çırpma kabına alın ve mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın.

4

Pastanın hazırlanışı

Kekin bir parçasını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Kremanın üzerine bal kabağını yayın ve ikinci kat keki kapatın. Buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Toz şekeri geniş bir metal pişirme kabına alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Bal rengi olunca cevizleri ekleyin. Bir iki kez karıştırıp ocaktan alın ve pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra elinizle kopartarak cevizleri birbirinde ayırın. Pastayı buzdolabından çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin, cevizli krokan ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.