Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ballı Buğdaylı Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı Antep fıstıklı puding ile dondurarak hazırlanan tatlı.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ballı Buğdaylı Pasta

Taban:

1 paket yulaflı bisküvi
25 g eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı süt

Pudingli karışım:

2 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
4 su bardağı süt
2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Dolgu:

2 su bardağı ballı buğday patlağı

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
2 adet yulaflı bisküvi

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Kelepçeli Kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Eritilmiş tereyağı ve 3 yemek kaşığı sütü ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın.

2

Pudingli karışımının hazırlanışı

4 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Pudingten 5 yemek kaşığı ayırın. 1,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetlerini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Üst süsleme için krem şantiden 4-5 yemek kaşığı ayırıp buzdolabına koyun. Kalan krem şantinin üzerine pudingi ekleyin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika çırpın.

3

Şekillendirme

Buğday patlağının yarısını kalıptaki bisküvili tabanın üzerine yayın. Üzerine krem şantili pudingin yarısını döküp düzeltin. Üzerine kalan bir su bardağı ballı buğday patlağını serpin. Üzerine ayırdığınız 5 yemek kaşığı pudingi yayın. En üste kalan krem şantili pudingi yayın. Üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 5 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Glazür poşetini sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve bir kaseye boşaltın. Tatlı kaşığı ile alıp pişirme kağıdı üzerine, pastanın kenarı için uzun şekiller ve üzeri için daha kısa şekiller dökün ve donması için bekletin. Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Ayırdığınız krem şantiyi kısa bir süre çırpın, 2 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın üzerine toplar sıkın. Öğütülmüş bisküviyi serpin. Glazür parçaları ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza’dan temin edebilirsiniz.