Flag

Ballı Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
120 dk.
Bal, beyaz çikolata ve ceviz ile hazırlanan bir kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (23x28 cm)

Malzemeler

Hamur
0,5 su bardağıtoz şeker
0,5 su bardağıbal
4 yemek kaşığısu
80 gbeyaz çikolata
1 su bardağıöğütülmüş ceviz
2yumurta
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Şeker, bal ve suyu bir kaba alın ve kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp üzerine ufaladığınız çikolatayı ve cevizi ekleyin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.


Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Ayrı bir kapta yumurtaları mikser ile 1-2 dakika çırpın. Ballı karışım, un, hamur kabartma tozu ve tarçını ekleyerek 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkartıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.