Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Balon Ekmek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İnce açılan ve pişerken orta kısmı boş kalacak şekilde kabaran mayalı tarif.

4 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Balon Ekmek

Hamur:

3 ½ - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
25 g yumuşak margarin
1 ½ su bardağı ılık su

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltın ve kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, margarin ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

Hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Hamurlardan ikisini hafif unlanmış tezgahta 3-4 mm kalınlığında, yaklaşık 18-20 cm çapında yuvarlak açın ve fırın tepsisine koyun. Kalan 2 hamurun üzerini kapatıp daha sonra pişirmek üzere bekletin. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp açtığınız hamurların üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpip 10 dakika bekletin. Süre sonunda tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 dk.

Fırından çıkarın ve üzerlerini mutfak havlusu ile kapatın. Kalan iki hamuru aynı şekilde hazırlayıp 10 dakika bekletin ve pişirin.

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Beslenme bilgileri * Balon Ekmek

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın