Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Beyaz Peynirli Soğanlı Pizza

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yumurtalı mısır unlu sosa bulanan soğan halkaları ile hazırlanan pizza tarifi.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Beyaz Peynirli Soğanlı Pizza

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üst malzeme:

4 adet kuru soğan (orta boy)
1 yumurta (orta boy)
1 çay kaşığı tuz
2 - 3 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 yemek kaşığı tane karabiber

Sos için:

1 çay bardağı su

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Pizza un karışımına su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya eliniz ile yaklaşık 2-3 dakika iyice yoğurun ve üzerine nemli bir bez örterek hamuru dinlenmeye bırakın.

3

Üst malzemenin hazırlanışı

Soğanları soyup 0,5 cm kalınlığında halka şeklinde kesin. Yumurta ve tuzu derin bir kaseye alın ve çatal ile çırpın. Mısır ununu azar azar ilave ederek akışkan bir sos elde edinceye kadar karıştırın. Bu karışımı soğanların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

4

Sosun hazırlanışı

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

5

Pişirme ve servis

Hamuru 20x30 cm boyutlarında oval açın. Sos karışımını hamurun üzerine sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ve soğanlı karışımı yayın. En üste kalan kaşar peyniri ve beyaz peynir rendesini ilave yayın, tane karabiberleri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.