Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bezeli Yılbaşı Pastası 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İki renkli kremalı bezeli pasta.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bezeli Yılbaşı Pastası 2

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yumurta (orta boy)
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem

Dolgu:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli & Çikolatalı Duo Pasta Kreması
3 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin
2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış badem

Beze için:

2 yumurta akı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve yumurtaları ayrı bir çırpma kabında alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımı ve acı badem aromasını ekleyip düşük devirde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kekin üst katını kalıba koyun. Alt katını servis tabağına alın. Vanilinli kremayı 1,5 çay bardağı süt ve 25 g yumuşak margarin ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Çikolatalı kremayı da aynı şekilde çırpın. Hazırladığınız kremaları ayrı ayrı düz uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Servis tabağındaki kekin üzerine önce vanilinli kremayı sıkın. Üzerine badem kırıklarını serpin ve çikolatalı kremayı sıkın. Buzdolabında bekletin.

4

Bezenin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C

Yumurta aklarını cam veya çelik bir kaba alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Şekerli vanilini ekleyin. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Pudra şekerini tamamlayınca limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha çırpın. Karışımı düz uçlu krema sıkma torbasına doldurup kalıba aldığınız kekin üzerini kaplayacak şekilde toplar sıkın. Fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalan karışımı kenarları süslemek için fırın tepsisine yılbaşı ağacı şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

5

Süsleme ve servis

Soğuyan bezeli keki kalıptan dikkatlice çıkarın. Servis tabağındaki kremalı kekin üzerine yerleştirin. Kenarlarını hazırladığınız bezeleri yerleştirin. Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.