Flag

Bıçak Arası Pide

Yaklaşık 6 adet
Orta
120 dk.
Konya yöresine ait bir pide tarifidir. Kolay ve denenmiş bir tarif olup adım adım detaylı anlatılmıştır.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığıtoz şeker
1,5 çay kaşığıtuz
1 su bardağıılık su
Üst malzeme
300 gkuşbaşı et
1 adetince doğranmış kuru soğan
0,5 çay bardağısıvı yağ
1 - 1,5 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıtuz
Üzeri için
1 çay bardağıince doğranmış maydanoz
25 goda sıcaklığında tereyağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba alın, üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, tuz ve suyu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 45-50 dakika bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Kuşbaşı eti keskin bir bıçak ile daha küçük parçalara kesin. Kesme tahtası üzerine uzunlamasına alın. Minik parçalar haline gelinceye kadar 2 adet keskin bıçak yardımı ile etlerin üzerinden bir kaç kez geçin. Soğan, sıvı yağ, karabiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C


Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Üzerlerini kapatın. Bir adet hamuru alıp hafif unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda ve 12 cm genişliğinde açın. Üzerine hazırladığınız karışımdan 2,5-3 yemek kaşığı yayın. Kenar kısımlarını içe doğru kıvırarak pide şekli verin. Hamurların tamamını aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Süre sonunda fırından alın. Arzuya göre kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz. Dilimleyin ve üzerlerine maydanoz serpip sıcak servis yapın.