Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bir Demet Gül

recipe-Bir Demet Gül
(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Gül süslemeli pasta ile sevdiklerinizi büyüleyin.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bir Demet Gül

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
1 limon kabuğu rendesi
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Dolgu:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış ananas
½ çay bardağı fındık kırığı

Süslemek için:

2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 su bardağı krema
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi ve 40-45 damla kırmızı jel renklendirici ilave edip mikser ile çırpın. Hamurun yarısını kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Kalıbı yıkayıp kurulayın ve pişirme kağıdı serin. Kalan hamuru kısa bir süre çırpın, kalıba alın ve aynı şekilde pişirin.

3

Dolgu ve kaplama

Süt, margarin ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.

Soğuyan pandispanyaların her birini enlemesine ikiye kesin. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine pasta kreması yayın, ananas sıralayın ve fındık kırığı serpin. İkinci kat pandispanyayı kapatın, aynı şekilde devam ederek tamamlayın. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın.

4

Süsleme ve servis

Krema, krem şanti ve limon suyunu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.

Bir çırpma kabına hazırladığınız krem şantiden 3-4 yemek kaşığı alın, üzerine koyu pembe bir renk elde edecek miktarda kırmızı jel renklendirici ekleyerek çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın. İçten dışa doğru daireler sıkarak pastanın alt kısmına bir sıra gül yapın. Krem şantiden 10-12 yemek kaşığı alın, hazırladığınız rengin daha açık tonunu elde edecek miktarda jel renklendirici ilave edin ve çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun, yaptığınız güllerin üst sırasından başlayarak 3 sıra daha gül yapın. Kalan krem şantiyi daha da açık pembe yapın ve pastanın üzerine sıkın.

Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. İnciler ile süsleyin ve servis yapın.

Beslenme bilgileri * Bir Demet Gül

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın