Flag

Blueberry'li Pasta

Yaklaşık 6 - 8 dilim
Orta
350 dk.
Bademli kek tabanı üzerine, pudingli dolgu ve yaban mersinli sos ile hazırlanan harika bir pasta tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Taban
0,5 su bardağıun
0,5 su bardağıince öğütülmüş kabuksuz badem
2 yemek kaşığıtoz şeker
50 goda sıcaklığında tereyağı
1 yemek kaşığısu
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Vanilyalı puding karışımı
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağısüt
1yumurta sarısı
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
1,5 su bardağıyaban mersini (blueberry)
1,5 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
7 - 8 adetyaban mersini (blueberry)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Tabanın hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine öğütülmüş badem ve toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Tereyağı, su ve vanilya aromasını ilave edip yoğurun. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Puding karışımının hazırlanışı

Süt ve yumurta sarısını bir tencereye alıp el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Pastanın hazırlanışı

Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın. Ayrı bir kapta krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Üzerine pudingi ilave edin ve mikserin orta devrinde 2 dakika daha çırpın. Karışımı kalıptaki kekin üzerine döküp kaşık ile yayın. Streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde donuncaya kadar yaklaşık 4 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı

Yaban mersini ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyun içine nişastayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Yaban mersinlerinin üzerine dökün ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

6

Servis

Pastayı dondurucudan alın ve kalıptan çıkarın. Servis tabağına alıp üzerine yaban mersinli karışımı yayın. Yaban mersini ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.