Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Böğürtlenli Cheesecake

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Böğürtlen dolgulu, kremalı, krem peynirli cheesecake tarifi.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Böğürtlenli Cheesecake

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)

Dolgu:

1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 - 2 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Limon
150 g krem peynir (tuzsuz)
200 ml krema

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Kalıbı yağlayın. Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine tereyağı, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamurun 1/3’ünü kenar yapmak için ayırın. Kalan hamuru eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Ayırdığınız hamur ile 3 cm yüksekliğinde kenar yapın. Kalıbı buzdolabına alın ve yarım saat bekletin.

2

Dolgunun hazırlanışı

Böğürtlen, toz şeker, su ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateş üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

3

Pişirme ve servis

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Yumurta ve pudra şekerini çırpma kabına alın. Mikser ile 1-2 dakika çırpın.
Limon aroması, krem peynir ve kremayı ekleyip 2 dakika daha çırpın. Kalıbı buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine dökün. Böğürtlenli karışımı içerisine kaşık yardımı ile azar azar her yerine dağılacak şekilde dökün. Fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika

Fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın ve dilimleyerek servis yapın.