Flag

Böğürtlenli Kazandibili Crumble

Yaklaşık 8 dilim
Orta
160 dk.
Tarçınlı bademli, kazandibi ve böğürtlen dolgulu tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
100 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta sarısı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığısu
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
2 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay kaşığıtoz tarçın
1limon kabuğu rendesi
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
1 su bardağıböğürtlen

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kazandibi
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Turbo pişirme: 160°C


Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu bir çırpma kabına eleyin. Üzerine tereyağı, toz şeker, yumurta sarısı ve şekerli vanilini ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamurdan 1 su bardağı ayırın. Kalan hamura 2 yemek kaşığı su ekleyip yoğurun. Hamuru kalıba alın ve eliniz ile bastırarak yayın. Çatal ile bir çok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.

3

Dolgunun hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15 dakika soğutun.


Ayırdığınız 1 su bardağı hamuru bir çırpma kabına alın. Üzerine badem, toz şeker, tarçın ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Parmaklarınız ile ezmeden karıştırarak granül haline getirin.

4

Şekillendirme ve pişirme

Soğuyan kazandibini karıştırıp kalıptaki tabanın üzerine boşaltın ve yayın. Üzerine böğürtlenleri sıralayın, hazırladığınız granülleri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

5

Servis

Tatlıyı kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.