Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Böğürtlenli Kazandibili Crumble

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tarçınlı bademli, kazandibi ve böğürtlen dolgulu tatlı.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Böğürtlenli Kazandibili Crumble

Hamur:

2 su bardağı un
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı su
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
2 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3 su bardağı süt
1 su bardağı böğürtlen

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu bir çırpma kabına eleyin. Üzerine tereyağı, toz şeker, yumurta sarısı ve şekerli vanilini ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız hamurdan 1 su bardağı ayırın. Kalan hamura 2 yemek kaşığı su ekleyip yoğurun. Hamuru kalıba alın ve eliniz ile bastırarak yayın. Çatal ile bir çok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.

3

Dolgunun hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 15 dakika soğutun.

Ayırdığınız 1 su bardağı hamuru bir çırpma kabına alın. Üzerine badem, toz şeker, tarçın ve limon kabuğu rendesini ilave edin. Parmaklarınız ile ezmeden karıştırarak granül haline getirin.

4

Şekillendirme ve pişirme

Soğuyan kazandibini karıştırıp kalıptaki tabanın üzerine boşaltın ve yayın. Üzerine böğürtlenleri sıralayın, hazırladığınız granülleri serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

5

Servis

Tatlıyı kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.