Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Böğürtlenli Kazandibili Parfe

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Antep fıstıklı ve fındıklı taban üzerinde iki renkli kazandibi ile hazırlanan parfe tarifi

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Böğürtlenli Kazandibili Parfe

Kazandibili karışım:

1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3 su bardağı süt
1 su bardağı püre haline getirilmiş böğürtlen
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Taban:

4 adet kedidili bisküvi
1 çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
1 çay bardağı fındık kırığı
50 g eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı süt

Süslemek için:

5 - 6 adet böğürtlen
5 - 6 adet ahududu
5 - 6 adet vişne

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Kazandibinin hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye koyup üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Karışımın hazırlanışı

Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Krem şantiyi iki eşit miktara bölün. Birinin üzerine 2 yemek kaşığı kazandibi ve böğürtlen püresini ilave edin. Diğerinin üzerine kalan kazandibini ekleyin. Her ikisini de ayrı ayrı mikserin orta devrinde 2'şer dakika çırpın.

3

Tabanın hazırlanışı

Kedidili bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine Antep fıstığı, fındık kırığı, eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın.

4

Parfenin hazırlanışı

Tabanın üzerine beyaz olan kazandibili karışımın yarısını yayın. Üzerine böğürtlenli kazandibinin tamamını yayın ve en üste kalan beyaz karışımı yayın. Üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 4 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Parfeyi dondurucudan alın ve 5 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın servis tabağına alın. Üzerini orman meyveleri ile süsleyip bekletmeden dilimleyerek servis yapın.