Flag

Böğürtlenli Kazandibili Parfe

Yaklaşık 8 dilim
Orta
300 dk.
Antep fıstıklı ve fındıklı taban üzerinde iki renkli kazandibi ile hazırlanan parfe tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Kazandibili karışım
1 poşetDr. Oetker Kazandibi
3 su bardağısüt
1 su bardağıpüre haline getirilmiş böğürtlen
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Taban
4 adetkedidili bisküvi
1 çay bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
1 çay bardağıfındık kırığı
50 geritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığısüt
Süslemek için
5 - 6 adetböğürtlen
5 - 6 adetahududu
5 - 6 adetvişne

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kazandibi
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Kazandibinin hazırlanışı

3 su bardağı sütü bir tencereye koyup üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Karışımın hazırlanışı

Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Krem şantiyi iki eşit miktara bölün. Birinin üzerine 2 yemek kaşığı kazandibi ve böğürtlen püresini ilave edin. Diğerinin üzerine kalan kazandibini ekleyin. Her ikisini de ayrı ayrı mikserin orta devrinde 2'şer dakika çırpın.

3

Tabanın hazırlanışı

Kedidili bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Üzerine Antep fıstığı, fındık kırığı, eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip kaşık ile iyice karıştırın. Kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın.

4

Parfenin hazırlanışı

Tabanın üzerine beyaz olan kazandibili karışımın yarısını yayın. Üzerine böğürtlenli kazandibinin tamamını yayın ve en üste kalan beyaz karışımı yayın. Üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 4 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Parfeyi dondurucudan alın ve 5 dakika bekletin. Kalıptan çıkarın servis tabağına alın. Üzerini orman meyveleri ile süsleyip bekletmeden dilimleyerek servis yapın.