Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Böğürtlenli Parfe

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Keşkül, krem şanti ve böğürtlen ile hazırlanan parfe tarifi.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Böğürtlenli Parfe

Malzemeler:

1 su bardağı taze böğürtlen
1 poşet Dr. Oetker Keşkül
3 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti

Süslemek için:

7 - 8 adet taze böğürtlen

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (9x16 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Böğürtlenleri mutfak robotunda püre haline getirin ve buzdolabına alın.

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15 dakika soğutun.

Soğuyan böğürtlen püresini çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Üzerine keşkülü ekleyip 2 dakika daha çırpın.

Kalıbın içine streç film serin. Hazırladığınız karışımı içine döküp üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.

Servisten 15-20 dakika önce parfeyi dondurucudan çıkarıp buzdolabına alın. Ters çevirerek servis tabağına alıp kalıbı ve streç filmi çıkarın. Üzerini böğürtlen ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.