Flag

Böğürtlenli Parfe

Yaklaşık 12 dilim
Orta
350 dk.
Keşkül, krem şanti ve böğürtlen ile hazırlanan parfe tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Arzuya göre taze böğürtlen yerine dondurulmuş böğürtlen de kullanabilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (9x16 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 su bardağıtaze böğürtlen
1 poşetDr. Oetker Keşkül
3 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
Süslemek için
7 - 8 adettaze böğürtlen

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Keşkül
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti

Hazırlanışı

Böğürtlenleri mutfak robotunda püre haline getirin ve buzdolabına alın.


Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15 dakika soğutun.


Soğuyan böğürtlen püresini çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Üzerine keşkülü ekleyip 2 dakika daha çırpın.


Kalıbın içine streç film serin. Hazırladığınız karışımı içine döküp üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.


Servisten 15-20 dakika önce parfeyi dondurucudan çıkarıp buzdolabına alın. Ters çevirerek servis tabağına alıp kalıbı ve streç filmi çıkarın. Üzerini böğürtlen ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Arzuya göre taze böğürtlen yerine dondurulmuş böğürtlen de kullanabilirsiniz.