Flag

Böğürtlenli Puding Ice

Yaklaşık 6 - 7 kişilik
Orta
300 dk.
Vanilyalı puding ve krem şanti ile hazırlanıp dondurularak ikram edilen tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (18x24 cm)

Malzemeler

Malzemeler
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
0,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağıböğürtlen
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Karışımın hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın.


Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiye pudingi ilave edin ve düşük devirde 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız karışımı, aralara böğürtlen ve badem kırığı koyarak kalıba dökün. Üzerini düzeltip streç film ile kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin.

2

Servis

Tatlıyı dondurucudan çıkarın. Dondurma kaşığı veya kaşık ile toplar çıkarıp kaselere alın ve bekletmeden servis yapın.