Flag

Böğürtlenli Sakızlı Muhallebi

Yaklaşık 5 - 6 kup
Orta
20 dk.
Yaz ayları için ideal böğürtlen ve sakızlı muhallebi ile hazırlanan kup tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Böğürtlenli karışım
2 su bardağıpüre haline getirilmiş böğürtlen
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
0,5 çay bardağısu
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Sakızlı muhallebi
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
1 tatlı kaşığımargarin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Böğürtlenli karışımın hazırlanışı

Böğürtlen püresi ve toz şekeri bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın. Üzerine nişastayı ilave edin ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Böğürtlen püresinin üzerine ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

3,5 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve 15 dakika soğumaya bırakın. 

3

Kupların hazırlanışı

Sakızlı muhallebiyi bir çırpma kabına boşaltın. Mikserin en düşük devrinde 5 dakika çırpın. Sakızlı muhallebinin üzerine böğürtlenli karışımı dökün. Kaşık ile yavaşça birkaç kez karıştırıp hareler oluşturun. Aralara badem koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip servis yapın.