Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Böğürtlenli Tatlı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bisküvili taban üzerinde vanilyalı puding ve meyveler.

Yaklaşık 2 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Böğürtlenli Tatlı

Taban:

155 g yulaflı bisküvi
50 g eritilmiş margarin
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı kırılmış badem

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
1,5 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
2 - 3 yemek kaşığı yaprak badem

Kalıp:

2 adet tart kalıbı (Ø 15 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile hafifçe yağlayın. Pişirme kağıdından 15 cm çapında 2 daire kesin.

2

Tabanın hazırlanışı

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Üzerine margarin, bal, süt ve badem kırığını ekleyip kaşık ile karıştırın. Karışımı ikiye bölün ve eliniz ile bastırarak pişirme kağıtlarının üzerine yayın. Bir tepsiye alıp buzdolabında 2 saat bekletin.

3

Kremanın hazırlanışı

2,5 su bardağı süt ve yumurta sarısını tencereye alıp karıştırın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kalıplara paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Buzdolabında beklettiğiniz bisküvili tabanları ters çevirerek servis tabaklarına alın ve pişirme kağıtlarını çıkarın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı böğürtlenli sos sürün.

Pudinglerin kenarlarından bıçak ile hava aldırarak kalıplardan ayırın. Daha sonra ters çevirerek bisküvili tabanların üzerine yerleştirin. Üzerlerine böğürtlenleri sıralayın. Böğürtlenli sos döküp badem serpin ve dilimleyerek servis yapın.