Flag

Briyoş

Yaklaşık 12 adet
Orta
120 dk.
Instant maya ile hazırlanan klasik briyoş tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
12'li muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
3,5 - 4 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
0,5 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2yumurta
1 su bardağıılık süt
100 gtereyağı
1limon kabuğu rendesi
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığısüt
1 yemek kaşığıtoz şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine maya poşetini boşaltıp kaşık ile karıştırın. Üzerine pudra şekeri, yumurta, süt, tereyağı ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 35-40 dakika bekletin.


Kalıbı tereyağı ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Limon büyüklüğünde bir parça ayırıp kalan hamuru 12 eşit parçaya bölün. 12 adet hamuru elinizde yuvarlayıp top şekline getirin ve muffin kalıbının bölmelerine yerleştirin. Top hamurun ortasına parmağınız ile bastırıp çukur oluşturun. Ayırdığınız hamuru 12 eşit parçaya bölün, elinizde yuvarlayın ve kalıp içindeki hamurların çukur kısımlarına hafifçe bastırarak birer adet küçük hamur yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Üzerine toz şeker serpin, 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından aldığınız briyoşları 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.