Flag

Çam Ağaçları

Yaklaşık 25 adet
Orta
70 dk.
Hamuruna öğütülmüş Antep fıstığı ilave edilerek renklendirilen bir kurabiye tarifi. Süslemeleri ile Yeni Yıl için ideal...
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
150 gyumuşak margarin
1,5 çay bardağıtoz şeker
2 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağıöğütülmüş fındık
2 yemek kaşığısu
2,5 yemek kaşığıöğütülmüş Antep fıstığı
Glazür
20 gbeyaz çikolata
1 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin, toz şeker, şekerli vanilin, un, hamur kabartma tozu, öğütülmüş fındık ve suyu mikserin hamur karıştırıcı uçlarıyla çırpın. Bu hamuru hafif unlanmış bir yerde tekrar yoğurup ikiye bölün.


Bir parçasına öğütülmüş Antep fıstığını ilave edip yeşil bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.


Beyaz ve yeşil hamuru merdane yardımı ile ayrı ayrı 0,5 cm kalınlığında açın. Yeşil hamuru beyaz hamurun üzerine alın, 3-4 mm kalınlığına gelecek şekilde açın. Çam ağacı şeklindeki kalıplarla kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.

3

Glazür

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pudra şekerini iki yemek kaşığı sıcak su erimiş çikolatayı karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Su ısıtılarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.