Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çam Fıstıklı Üzüm Reçeli

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yeşil üzümlü, çam fıstıklı reçel tarifi.

yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

çok pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çam Fıstıklı Üzüm Reçeli

1 kg yeşil üzüm
2 - 3 yemek kaşığı su
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
750 g toz şeker
1 ½ çay bardağı çam fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Reçelin hazırlanışı

Üzümleri bir tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı üzümlerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Tencerenin kenarlarında kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun

Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun, kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Tanelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

2

Servis

Çam fıstıklarını yağsız tavaya alın ve kısık ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Servis sırasında üzüm reçeline hazırladığınız çam fıstıklıarını ekleyip karıştırın.

Beslenme bilgileri * Çam Fıstıklı Üzüm Reçeli

Porsiyon / Servis 100 g / ml