Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Canıma

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatayı sevenler için ideal bir pasta..

yaklaşık 10 dilim

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Canıma

Hamur:

100 g margarin
100 g bitter çikolata
½ çay bardağı su
1 ½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
1 su bardağı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta (orta boy)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay bardağı süt

Dolgu:

2 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Sos

Üzeri için:

2 ½ su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
40 g sütlü çikolata
1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Margarin, çikolata ve suyu bir kaba alın ve benmari yöntemi ile ısıtarak malzemeler eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Esmer şeker, şekerli vanilin ve yumurtaları ayrı bir çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 40 dk.

Keki fırından çıkarın ve soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. Kalıbı yıkayıp kurulayın ve kekin ilk katını tekrar kalıba koyun.

3

Dolgunun hazırlanışı

2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine bitter çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kalıptaki kekin üzerine yayın. 5 dakika bekletip üzerine ikinci katı koyun. 1 saat bekletip keki kalıptan çıkartın ve servis tabağına alın.

4

Süsleme

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine beyaz çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Soğumuş sosu kekin üzerine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Sütlü çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve keki süsleyin. Hazır böğürtlenli sos ile süslemeyi tamamlayın.

Beslenme bilgileri * Canıma

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın