Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çarpışan Arabalar

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Armut dilimlerinden oluşturulan çarpışan otoları ile çocukları heyecanlandıracak bir tarif.

yaklaşık 12 kişilik

biraz zaman alır 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çarpışan Arabalar

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Şoko Kek Karışımı
4 yumurta (orta boy)
175 g margarin
1 çay bardağı süt

Islatmak için:

1 poşet Dr. Oetker İçilebilir Çikolata
2 çay bardağı sıcak süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
2 ½ su bardağı süt
1 su bardağı krema

Kaplama:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Meyveli Sos
1 su bardağı su

Üzeri için:

2 adet armut
40 g bitter çikolata
Renkli şekerlemeler

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Şoko kek karışımını yumurta, margarin ve süt ile çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 40 dk.

Fırından çıkartıp soğutun ve enlemesine ikiye kesin.

3

Şekillendirme

İçilebilir çikolatayı 2 çay bardağı sıcak süt ile karıştırın, ılıtıp kekleri ıslatın.

2,5 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın ve üzerine puding poşetini ilave edin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın arada karıştırarak soğutun. Kremayı ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpın ve kekin arasına yayın.

Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını kekin üzerine sürün, kalanı krema sıkma torbası yardımı ile pastanın üzerine çerçeve oluşturacak şekilde sıkın.

1 su bardağı suyu bir tencereye alın. Üzerine meyveli sos poşetini boşaltın ve orta ısıda pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve karıştırarak 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun ve pastanın üzerine yayın.

Armutları ikiye kesin, yanlarından düzelterek ve üzerini oyarak çarpışan araba şekli verin. Bu arabaları pastanın üzerine yerleştirin.

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip şekerlemelerle birlikte pastayı süsleyin.

Beslenme bilgileri * Çarpışan Arabalar

Porsiyon / Servis 100 g / ml