Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çatal Çörek

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Mahlep ilavesi ile hazırlanan klasik çatal çörek tarifi.

yaklaşık 15 - 20 adet

çok pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çatal Çörek

Hamur:

125 g yumuşak margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 ½ - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180 °C

Alt-üst pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve tezgah üzerinde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Çatal Çörek

Porsiyon / Servis 100 g / ml