Flag

Çatal Çörek

Yaklaşık 15 - 20 adet
Kolay
60 dk.
Mahlep ilavesi ile hazırlanan klasik çatal çörek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
125 gyumuşak margarin
2 yemek kaşığısıvı yağ
2 yemek kaşığıtoz şeker
2 yemek kaşığıyoğurt
1 tatlı kaşığıtuz
1 tatlı kaşığımahlep
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
1yumurta sarısı
çörek otu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın. Üzerine un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve tezgah üzerinde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.