Flag

Çatal Çörek 2

24 adet
Kolay
70 dk.
Geleneksel mahlepli kurabiye. Olsa da yesek diyebileceğiniz klasik bir tarif. Çok lezzetli.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
3 - 3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağıyoğurt
0,5 çay bardağısıvı yağ
125 gyumuşak margarin
1yumurta akı
2 yemek kaşığıtoz şeker
1,5 çay kaşığıtuz
1,5 tatlı kaşığımahlep
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığıçörek otu

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yoğurt, sıvı yağ, margarin, yumurta akı, toz şeker, tuz ve mahlebi ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip yoğurun. Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.