Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çatal Çörek 2

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Geleneksel mahlepli kurabiye. Olsa da yesek diyebileceğiniz klasik bir tarif. Çok lezzetli.

24 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çatal Çörek 2

Malzemeler:

3 - 3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı yoğurt
0,5 çay bardağı sıvı yağ
125 g yumuşak margarin
1 yumurta akı
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yoğurt, sıvı yağ, margarin, yumurta akı, toz şeker, tuz ve mahlebi ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip yoğurun. Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.