Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çavdarlı Ekşi Mayalı Ekmek

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ekşi maya ve çavdarlı un ile hazırlanan ekmek.

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çavdarlı Ekşi Mayalı Ekmek

Hamur:

250 g un
250 g çavdarlı un
1 poşet Dr. Oetker Ekşi Maya
yaklaşık 1 ½ tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 ½ su bardağı ılık su
2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine çavdarlı un, ekşi maya toz karışımı, tuz ve toz şekeri ilave edip kaşıkla karıştırın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1-2 dakika karıştırın. Daha sonra hamuru elinizle toparlayın ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

2

Hamurun mayalanması

Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2,5 saat hamur hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamura dilediğiniz şekli verip yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Hamurun üzerini keskin bir bıçakla 5-6 yerinden 2-3 mm derinliğinde çizin ve tekrar örterek 30 dakika daha bekletin.

3

Pişirme ve servis

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp isinması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

Tepsiyi fırının orta rafına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 45 dk.

Fırından çıkarıp 10 dakika sonra soğutma teli üzerine alın.

Beslenme bilgileri * Çavdarlı Ekşi Mayalı Ekmek

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın