Flag

Cennet Meyveli Crumble Kek

Yaklaşık 8 - 10 kişilik
Orta
120 dk.
Antep fıstıklı cennet meyveli crumble.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Oval kalıp (22x33 cm)

Malzemeler

Üzeri için
3 adetcennet meyvesi
50 gtereyağı
1,5 çay bardağıun
1,5 yemek kaşığıtoz şeker
3 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı
Hamur
1,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2yumurta
1,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağısıvı yağ
0,5 çay bardağıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

2 adet cennet meyvesinin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve mutfak robotunda püre haline getirin. Kalan 1 adet cennet meyvesini bıçak yardımı ile yarım ay şeklinde ince dilimleyin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı, un ve toz şekeri bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile granül haline gelinceye kadar fazla bastırmadan yoğurun. Antep fıstıklarını ilave edin ve karıştırın.


Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın, mikserin çırpıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin, sıvı yağ ve püre halindeki cennet meyvelerini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Antep fıstıklarını ilave edin ve kaşık yardımı ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Hazırladığınız granülün yarısını hamurun üzerine serpin. Cennet meyvesi dilimlerini sıralayın, kalan granül hamuru serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.