Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cennet Meyveli Crumble Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Antep fıstıklı cennet meyveli crumble.

Yaklaşık 8 - 10 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cennet Meyveli Crumble Kek

Üzeri için:

3 adet cennet meyvesi
50 g tereyağı
1 çay bardağı un
1,5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Hamur:

1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Oval kalıp (22x33 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

2 adet cennet meyvesinin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve mutfak robotunda püre haline getirin. Kalan 1 adet cennet meyvesini bıçak yardımı ile yarım ay şeklinde ince dilimleyin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı, un ve toz şekeri bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile granül haline gelinceye kadar fazla bastırmadan yoğurun. Antep fıstıklarını ilave edin ve karıştırın.

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın, mikserin çırpıcı uçları ile 3-4 dakika çırpın. Şekerli vanilin, sıvı yağ ve püre halindeki cennet meyvelerini ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Antep fıstıklarını ilave edin ve kaşık yardımı ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Hazırladığınız granülün yarısını hamurun üzerine serpin. Cennet meyvesi dilimlerini sıralayın, kalan granül hamuru serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.