Flag

Cennet Meyveli Kakaolu Tart

Yaklaşık 6 kişilik
Orta
130 dk.
Cennet meyvesi ve badem kırığı ile hazırlanan pastacı kreması dolgulu kakaolu tart.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Pişirme kalıbı (20x20 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
125 gtereyağı
1yumurta sarısı
2 yemek kaşığısu
Dolgu
2 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Üzeri için
3 adetcennet meyvesi
Süslemek için
2 yemek kaşığıiri kırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. 20x20 cm boyutlarında pişirme kağıdı kesin ve kalıbın tabanına yerleştirin. 20 cm uzunluğunda ve 4-5 cm genişliğinde 4 adet şerit kesin. Kestiğiniz bu şeritleri kalıbın kenarlarına yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve kakaoyu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı, yumurta sarısı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun yarısını eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Hamuru çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan tartı kalıbından çıkarıp servis tabağına alın.

3

Kremanın hazırlanışı

5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetlerini boşaltın ve mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine badem kırığını ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Hazırladığınız kremayı tartın içine döküp yayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Cennet meyvelerini dilimleyip kabuklarını soyun ve kremanın üzerine sıralayın. Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.