Flag

Cennet Meyveli Tart

8 - 10 dilim
Orta
30 dk.
Cennet meyvesi püresi ve krema ile hazırlanan nefis bir tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Tart kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
2 su bardağıun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta sarısı
125 goda sıcaklığında tereyağı
Pişirmek için
1,5 - 2 su bardağıçiğ nohut
Dolgu
3 adetcennet meyvesi
1 su bardağıkrema
1 çay bardağısüt
1yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
3 yemek kaşığıöğütülmüş ceviz
1 çay kaşığıtoz tarçın

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin, yumurta sarısı ve tereyağını ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini kapatın, buzdolabına alın ve 25-30 dakika bekletin.

2

Şekillendirme ve ön pişirme

Tart kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Hamuru buzdolabından çıkarın ve bir pişirme kağıdı üzerine alın. Üzerine ikinci bir pişirme kağıdı koyun ve merdane ile 25 cm çapında açın. Üstteki pişirme kağıdını çıkarıp hamuru alttaki kağıt ile birlikte kaldırın ve ters çevirerek kalıbın içine yerleştirin. Kağıdı çıkarıp parmaklarınız ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın. Çatal ile birçok yerinden delin. Üzerine pişirme kağıdı yerleştirip nohutları yayın ve pişirin. Pişirmenin 15. dakikasında nohutları pişirme kağıdı ile birlikte hamurun üzerinden alın ve pişirmeye devam edin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarın. Fırını kapatmayın.

3

Dolgunun hazırlanışı

3 adet cennet meyvesinin kabuklarını soyun. İkisini mutfak robotunda püre haline getirin. Birini elma dilimi şeklinde kesin. 

Krema, süt, yumurta, toz şeker, nişasta ve şekerli vanilini mikser ile 1-2 dakika çırpın. Püre halindeki cennet meyvelerini ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Oda sıcaklığına gelen tartın üzerine yayın. Cennet meyvesi dilimlerini üzerine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. 

Öğütülmüş cevizleri tarçın ile karıştırın. Tartın üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.